Buktatók és kiutak

Csalóétkezés okosan – így is lehet?!

csalóétkezések kiemelt kép

A csalóétkezés a világ legnagyobb átverése. A diétázó ember azt hiszi, hogy már-már úton van, de aztán jön a csalóétkezés, és minden szép reménye és terve dugába dől. Bizony, a csalóétkezésen baromira el lehet csúszni, ezért nem mindegy, hogyha beiktatod, akkor hogyan csinálod. Ha te is az életmódváltók lelkes táborába tartozol, és minden vágyad, hogy lefogyj, vagy tartsd a súlyod, akkor most jól figyelj, hiszen a soulfoodok bizony meghatározzák a céljaid teljesülésének csapásirányát.

Na csapd be magad!

Hidd el, tudom, milyen az, amikor egy hetes csirke-rizs-saláta-túró-fehérjeital kombó után egyszer csak beszabadulsz a régi törzshelyedre, a hőn szeretett gyorsétterembe. Jól jegyezd meg azt a szent pillanatot, hiszen ott szúrod el- ha nem is az egész életedet-, de a diétádat majdnem biztosan.

Először is, ha jól akarod csinálni, akkor azt ajánlom, hogy a csalóétkezés csak egy étkezés legyen

Nem, ne vegyél meg több menüt, és fald be egy ültő helyedben, hiszen attól még, hogy meg bírod enni egyszerre, nem egy étkezésnek számít, hanem akár kettővel-hárommal is felér. Tehát ott ülsz a sült krumpli hegyek és a hamburgerek mögött, és pörögnek befelé a kalóriák. Mi történik ekkor a testedben?

Oké, azon kívül, hogy fenemód boldog vagy, és vigyorogsz, mint a tejbetök, mert elárasztanak a boldogsághormonok, hogy végre új ízeket is be tudtál lopni az uncsi diétás tányérodba.

Tanulság: tisztáznod kell magadban, hogy valójában mi fér bele. Ehhez tudnod kell, milyen diétát követsz, azaz hány kalóriát engedhetsz meg magadnak naponta büntetlenül. Ami ezen felül van- ha nem dolgozod le mozgással, vagy nem csíped le a következő napodból-, bizony a zsírraktáraidat fogja erősíteni. Azaz nem előre fog vinni, hanem hátráltat.

Plusz, a magas zsír-, és cukortartalmú ételek nem igazán bővelkednek jó tápanyagokban, és ez az egészségedre nézve sem túl jó hír. Ha gyakran eszel ilyen egészségtelen cuccokat, akkor étkezés után hamar leesik tőlük a vércukrod, és iszonyatosan fáradékony leszel. Ráadásul nem is igazán laksz tőlük jól…

A csalóétkezés ne legyen gyakori vendég a tányérodban

Ez főleg akkor igaz, ha kezdő diétázó, életmódváltó vagy, mert ha gyakran kerítesz rá sort, akkor könnyen átcsúszhatsz a ló túlsó oldalára. &ha ez még nem volna elég, mivel így sokkal lassabban jönnek majd az első eredmények, nem kapod el az áramlatot, és szárnyaszegetten felmondod az összes szép fogyókúrás törekvésedet.

Saját magadat fogod becsapni, mert azt hiszed, hogy te mindent megtettél, holott nagyon nem. Csak kínlódtál.

A soulfood szerepelhet a terveid között, de ha jót akarsz magadnak, akkor csak 2-3 hetente iktasd be, és így nem mérsz egy nagy ökölcsapást a saját gyomorszájadba, és nem hiúsítod meg azt, hogy végre bombanő/bombapasi legyél.

Mégis van egy mentőöv

A FATBOND a zsír- és szénhidrátmegkötő tulajdonságánál fogva támogatja a diétádat.

Mit is jelent ez? Azt, hogy:

  • Megköti a cukrokat. 50%-kal csökkenti 6 kocka csokoládéból bevitt kalória mennyiségét.* (*Klinikai vizsgálati szám: F02843/ 01LA, 02/2011)
  • Megköti a zsírokat. Az Acti Ball+ egyetlen adagja akár 75%-kal is csökkentheti a zsírokból bevitt kalória mennyiségét*. (*Klinikai vizsgálati szám: F02843/ 01LA, 02/2011)
  • Megköti az emészthető gyors zsírok és gyors cukrok bizonyos mennyiségét még 4 órán túl is a kontrollált vastagbél emésztés szimulációja során.* (*Klinikai vizsgálat száma: E85068-03/06 CL, 03/2015)

Ezen kívül a Chrono-aktív kalóriakontroll útján (Protokoll szám: 010816, 06/2012) segít akkor is, amikor elgyengülsz pár jó falat láttán. Mi is történik pontosan? Az, hogy az Acti Ball+ napi ajánlott adagja 462 kalóriával csökkenti a bevitt táplálék kalória értékét.

Mi ebben a jó neked? Az, hogy ha úgy akarod, akár napi 462 kalóriával többet is bevihetsz a szervezetedbe, mint amennyit kellene, mégsem fogsz elhízni. Sőt, ha fogynod kell, és ügyesen zsonglőrködsz a kalóriákkal, akár még fogyhatsz is.

A csalóétkezés is lehet egészséges?

Végülis igen, és a szervezetednek sem mindegy, hogy mivel eteted, hogyan táplálod. Gondolom, te is érzed a különbséget a zsíros, ketchuppal nyakon öntött hamburger, és a teljes kiőrlésű kenyéren megágyazott, light szósszal meglocsolt sült csirke-saláta kombó között. Mindkettő lehet ugyanolyan finom, de mégis más tápanyagokkal szolgál a tested számára. Te döntesz. A legjobb, ha felírod azoknak a helyeknek a listáját, ahol egészséges, és mégis tápláló hamit kaphatsz, ha éppen nm viszed magaddal az előre bedobozolt, kalória-, szénhidrát-, és zsírszegény, ám fehérjében és vitaminokban gazdag menüidet.

A kívánság mindig ott lesz, főleg, ha engeded, hogy a fejed felett ne csak átrepüljön, de fészket is rakjon az a bizonyos madár. Szóval ha rám hallgatsz, és teheted, akkor inkább ne ejtsd útba a téged kísértésbe hozó helyeket, például a cukrászdákat, a fagylalt árusokat, és a gyrosokat. Ne menj el a boltban az édességes polcok mellett (pláne ne farkaséhesen), és a pénztárban állva se szuggeráld az amelletti kis cukorkás-csokis kirakatot. Inkább mobilozz, vagy elemezd ki, milyen szépen dolgozik a pénztáros, vagy vedd át fejben, hogy mit fogsz csinálni az edzés alatt. Ó, és még valami: az ég szerelmére kérlek, ne menj éhesen vásárolni.

Biztos, ami biztos

Vállalkozó vagyok, tehát kellően hektikus az életem, mely az esetek nagy többségében nem követ pontos napirendet, és bizony nem mindig azt eszem, amit kéne. Sőt. Szeretem az ízeket, és nem vonom meg magamtól, ha valami finom. Persze, én is tisztában vagyok az alapokkal, és ezért is osztottam meg veled, hogyan lenne a legszebb a te fogyókúrás történeted. Ám én nem vagyok ilyen tökéletes mintapéldánya a fogyózóknak. Éppen ezért mindig van nálam FATBOND, hogy menthessem a menthetőt.

Próbálj meg mértékletes lenni, de ha mégsem sikerül, akkor ne ess mély kétségbeesésbe, vesd be a FATBOND kalóriablokkoló tulajdonságát.

Emlékeztetőül: Az Acti Ball+ napi ajánlott adagja 462 kalóriával csökkenti a bevitt táplálék kalória értékét. ( Protokoll szám: 010816, 06/2012)

Vital 2019. február

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük