jojó effektus címlap

A jojóeffektus biológiai háttere: így váltsunk életmódot, ha meg akarjuk kímélni magunkat tőle

Bár az interneten a fogyókúrákkal és a diétákkal kapcsolatos információk széles tárháza érhető el, és ezek közül több forrás is felhívja a figyelmet a jojóeffektusra, ennek ellenére a mai napig nagyon sok olyan emberrel lehet találkozni, akik belefutnak ebbe a nemkívánatos következménybe.

Tovább

A helyes táplálkozás | kiemelt

Letértél a helyes táplálkozás ösvényéről? Segítünk visszatalálni

Aki azt állítja, hogy ő mindig helyesen táplálkozik, és akár ő lehetne az egészséges étkezés mintaszobra is, az bizony… mondjuk, hogy szépíti a valóságot. Sajnos vagy nem sajnos, nem vagyunk tökéletesek, és bizony az étkezésben irtó könnyű mellékvágányra térni. Te tudod, mi a teendőd, ha alábbhagy a lelkesedésed, cserben hagy a motivációd, és elkezdesz mindenfélét összeenni? Mi igen.

Tovább

a mikrobiom kiemelt szerepe

A bélflóra: Te és 100 trillió barátod

Az elmúlt pár évben a kutatók új technikákat fedeztek fel, amikkel mélyebben megismerhetjük a bélflórát és a mikrobiom szerepét. A bélflóra zavaraival pedig számos betegség hozható összefüggésbe, befolyásolhatja a viselkedést, az agy fejlődését, tehát mindezekért teszünk, ha odafigyelünk arra, hogy mit eszünk. Tudj meg többet a cikkből!

Tovább

valtozókor és elhízás kimelt kép

A változókor nem feltétlenül nyűg és nem társul hozzá minden esetben elhízás

Valószínűleg azzal nem árulunk el nagy titkot, hogy a változókorba lépve könnyebben rakódnak ránk a plusz kilók – és sokkal jobban ragaszkodnak hozzánk, mint huszonévesen. Az emberek nagy része arról is hallott már, hogy a harmadik x betöltése után minden évben veszítünk az izomtömegünkből.

Tovább

táplálkozási szokások kiemelt kép

Hogyan hagyhatod el fokozatosan a rossz táplálkozási szokásaidat?

Ugye nem akarsz azon merész, és az „én most megmutatom mindenkinek” hozzáállással rendelkező életmódváltók sorsára jutni, akik a heves elhatározásukat követően hamar hasra esnek, mert egyszerűen nem bírják betartani a diéta szabályait? Akkor jól figyelj, megtanítalak arra, hogyan lehetsz a diéták királya/királynője a fokozatosság törvényének betartása által.

Tovább